Τάρτα με φιστίκι και καραμέλα
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε καυτό νερό για περίπου 20 λεπτά.
Σε ένα multi χτυπάμε τα μπισκότα Digestive Xωρίς Zάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη, αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο multi χτυπάμε τους χουρμάδες μαζί με λίγο από το νερό τους μέχρι να έχουμε μια πάστα.
Αφήνουμε στον κάδο παραπάνω από την μισή πάστα και την υπόλοιπη την βάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στον κάδο 70 γρ. φιστικοβούτυρο και τα τριμμένα Digestive Xωρίς Zάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Σε στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και κουμπώνουμε το πλαϊνό κούμπωμα.
Αδειάζουμε το μείγμα μπισκότου και πατάμε καλά με τα χέρια μας ή με ένα ποτήρι ώστε να δημιουργήσουμε μια βάση με πλαϊνά τοιχώματα. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την καραμέλα.
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε την υπόλοιπη πάστα χουρμά, το γάλα, το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά ώσπου να αρχίσει να δένει η καραμέλα.
Γεμίζουμε την τάρτα με την καραμέλα και προσθέτουμε από πάνω τα φιστίκια.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την μαύρη σοκολάτα και την ρίχνουμε πάνω από τα φιστίκια.
Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Αφαιρούμε από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε 8 κομμάτια.