Τάρτα λεμονιού με Digestive Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση:
200γρ Digestive Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
130 γρ. Βασιλικούς Χουρμάδες χωρίς κουκούτσι μουλιασμένους σε καυτό νερό
Για την κρέμα λεμονιού:
80 ml χυμό λεμονιού
3 αυγά
150 γρ. μέλι
120 γρ. βούτυρο light ( χαμηλών λιπαρών)
ξύσμα από 2 λεμόνια
Για το γαρνίρισμα:
40 γρ. φιλέ αμυγδάλου
Με πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα Digestive Παπαδοπούλου χωρίς Ζάχαρη με τους χουρμάδες και το βούτυρο αμυγδάλου μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και απλώνουμε σε ταρτιέρα σιλικόνης.
Ψήνουμε τη βάση της τάρτας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε ρίχνουμε τα αυγά με το μέλι και το χυμό λεμονιού και σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με σύρμα για 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσει η κρέμα να πήζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την τάρτα, πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες (3-4) μέχρι να πήξει η κρέμα.