Τάρτα λεμονιού με Digestive Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη

Image of author Μάνος Δημητρούλης

Από τον Μάνο Δημητρούλη
Διατροφολόγος- Διαιτολόγος

15' ΛΕΠΤΑ
6-8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Digestive χωρίς ζάχαρη

Υλικά

Για τη βάση: 

200γρ Digestive Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη

60 γρ. βούτυρο αμυγδάλου 

130 γρ. Βασιλικούς Χουρμάδες χωρίς κουκούτσι μουλιασμένους σε καυτό νερό 

 

Για την κρέμα λεμονιού: 

80 ml χυμό λεμονιού 

3 αυγά 

150 γρ. μέλι 

120 γρ. βούτυρο light ( χαμηλών λιπαρών) 

 ξύσμα από 2 λεμόνια 

 

Για το γαρνίρισμα:

40 γρ. φιλέ αμυγδάλου 

Εκτέλεση Συνταγής

1

Με πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα Digestive Παπαδοπούλου χωρίς Ζάχαρη με τους χουρμάδες και το βούτυρο αμυγδάλου μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και απλώνουμε σε ταρτιέρα σιλικόνης. 

2

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά. 

3

Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε ρίχνουμε τα αυγά με το μέλι και το χυμό λεμονιού και σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με σύρμα για 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσει η κρέμα να πήζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. 

 

4

Καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου. 

 

5

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την τάρτα, πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες (3-4) μέχρι να πήξει η κρέμα. 

Δείτε ακόμη

Banner for Ενεργειακά τρουφάκια με χουρμάδες και Digestive Μπισκότα Παπαδοπούλου Χωρίς Ζάχαρη

Ενεργειακά τρουφάκια με χουρμάδες και Digestive Μπισκότα Παπαδοπούλου Χωρίς Ζάχαρη

Banner for Vegan mango cheesecake με κρέμα από κάσιους με Digestive Χωρίς Ζάχαρη

Vegan mango cheesecake με κρέμα από κάσιους με Digestive Χωρίς Ζάχαρη