Σοκολατένια φατζ με 2 υλικά και Caprice Vanilla
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
1 συσκευασία Caprice Vanilla ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
300 γρ. γάλα καρύδας, κονσέρβα
400 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Για να κόψουμε εύκολα το φατζ βουτάμε το μαχαίρι για λίγα λεπτά σε ζεστό νερό.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα καρύδας να πάρει 1-2 βράσεις.
Χαμηλώνουμε εντελώς την ένταση της θερμοκρασίας και προσθέτουμε την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα, αποσύρουμε και αφήνουμε 5’ να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.
Καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων ένα ορθογώνιο σκεύος 22-24 εκ. περίπου, ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με ολόκληρα Caprice Vanilla.
Επικαλύπτουμε με τη μισή ποσότητα του μείγματος που μας έχει μείνει, κάνουμε ακόμη μια στρώση με Caprice Vanilla και τέλος επικαλύπτουμε με το μείγμα σοκολάτας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί το φατζ.
Σε αντικολλητικό χαρτί πασπαλίζουμε το κακάο και αναποδογυρίζουμε το παγωμένο φατζ, με ένα μαχαίρι τεμαχίζουμε σε φέτες και κατόπιν σε τετράγωνα κομμάτια.
Διατηρούμε το φατζ στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.