Πικάντικο ντιπ με πιπεριές Φλωρίνης και Κριτσίνια μακεδονικά Παπαδοπούλου ολικής
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
• Κριτσίνια μακεδονικά Παπαδούλου ολικής άλεσης για το σερβίρισμα
• 5 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
• 125 γρ. καρυδόψιχα
• 1 τσίλι πιπεριά ή 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κ.σ. πετιμέζι
• 2 φέτες ψωμί για τοστ
• 2-3 κ.σ. χυμός λεμονιού
• 1/4 φλ. ελαιόλαδο
• 1/2 κ.γ. ζάχαρη
• λίγο αλάτι
Ψιλοκόβουμε την καρυδόψιχα και κρατάμε 2-3 κ.σ. για το γαρνίρισμα.
Στραγγίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού σε μικρότερα κομμάτια.
Βάζουμε στο μπλέντερ ή στον πολυκόπτη τις πιπεριές, το ψωμί, την καρυδόψιχα, το σκόρδο, την τσίλι πιπεριά, το πετιμέζι, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι.
Πολτοποιούμε το μείγμα και γαρνίρουμε με την καρυδόψιχα που κρατήσαμε. Συνοδεύουμε με τα Κριτσίνια μακεδονικά Παπαδοπούλου ολικής άλεσης.