Pancakes με τριμμένα μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ Ολικής Παπαδόπουλου

Image of author Niki's Food

Από την Niki's food

20 ΛΕΠΤΑ
5-6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Μιράντα με αλεύρι ολικής άλεσης, γάλα & ασβέστιο

Υλικά

  • 1 φλζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τριμμένα μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ Ολικής
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή ηλιέλαιο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • έξτρα βούτυρο για το τηγάνι

Για το σερβίρισμα

  • 5-6 σπασμένα μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ Ολικής
  • 2 κ.σ. βούτυρο ξηρών καρπών (φουντουκοβούτυρο ή κάσιους)
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Μύρτιλα – Μούρα

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και τη βανίλια.

2

Σε ένα άλλο ανακατεύουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό μέχρι να ενωθούν καλά.

3

Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο γάλα και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε και με το τριμμένο μπισκότο.

4

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο και προσθέτουμε περίπου μία μεγάλη κουταλιά της σούπας από το μείγμα μας.

5

Με το πίσω μέρος του κουταλιού απλώνουμε απαλά τα pancakes χωρίς να χάσουμε όγκο.

6

Αφήνουμε να ψηθεί και από τις δύο πλευρές και συνεχίζουμε με επόμενη κουταλιά.

7

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τον υπόλοιπο χυλό αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λίγο βούτυρο.

8

Σερβίρουμε με μέλι, βούτυρο ξηρών καρπών, σπασμένα μπισκότα, φρούτα και ΜΙΡΑΝΤΑ Ολικής Παπαδοπούλου.