Εύκολες Crepe Suzette με Tortillas Παπαδοπούλου
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
1 συσκευασία Tortillas Παπαδοπούλου “Κλασικές”
500 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
150 γρ. ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο
3-4 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
1 κ.σ. ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι και λεμόνι
- Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τον χυμό πορτοκάλι με χυμό μανταρίνι
Περνάμε από σίτα τον χυμό και τον βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 12’ μέχρι να δέσει σε σιρόπι και προσθέτουμε τα ξύσματα.
Αφρατεύουμε το βούτυρο με ένα πιρούνι και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα 80 γρ. με το σιρόπι, μέχρι να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.
Διπλώνουμε τις τορτίγιες σε τριγωνάκια, τις τοποθετούμε σε ευρύχωρο τηγάνι και περιχύνουμε τη σάλτσα.
Σιγομαγειρεύουμε για 5-6’ και προσθέτουμε το λικέρ πορτοκάλι και το υπόλοιπο βούτυρο.
Αποσύρουμε και σερβίρουμε την κάθε «κρέπα» με γιαούρτι, φέτες πορτοκάλι και κόκκινα φρούτα.