Εύκολες Crepe Suzette με Tortillas Παπαδοπούλου

Image of author Εύα Μονοχάρη (Funkycookgr)

Από την Εύα Μονοχάρη (funkycookgr)

25' ΛΕΠΤΑ
4 ΑΤΟΜΑ
<5 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Tortillas Κλασικές

Υλικά

1 συσκευασία Tortillas Παπαδοπούλου “Κλασικές”
500 γρ.  φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
150 γρ. ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο
3-4 κ.σ.  λικέρ πορτοκάλι
1 κ.σ. ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι και λεμόνι

TIP

- Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τον χυμό πορτοκάλι με χυμό μανταρίνι

Εκτέλεση Συνταγής

1

Περνάμε από σίτα τον χυμό και τον βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη.

2

Σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 12’ μέχρι να δέσει σε σιρόπι και προσθέτουμε τα ξύσματα.

3

Αφρατεύουμε το βούτυρο με ένα πιρούνι και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα 80 γρ. με το σιρόπι, μέχρι να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.

4

Διπλώνουμε τις τορτίγιες σε τριγωνάκια, τις τοποθετούμε σε ευρύχωρο τηγάνι και περιχύνουμε τη σάλτσα.

 

5

Σιγομαγειρεύουμε για 5-6’ και προσθέτουμε το λικέρ πορτοκάλι και το υπόλοιπο βούτυρο.

6

Αποσύρουμε και σερβίρουμε την κάθε «κρέπα» με γιαούρτι, φέτες πορτοκάλι και κόκκινα φρούτα.