Chia Pudding Χωρίς Ζάχαρη – με Digestive χωρίς ζάχαρη σαν βάση, πουτίγκα από σπόρους τσία, μαρμελάδα και φρέσκα φρούτα
Από την Χριστίνα Ζουπάνου (Α Vegan Foodie)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Χριστίνα Ζουπάνου (Α Vegan Foodie)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Η πουτίγκα από σπόρους τσία μπορεί να δέσει και στο ψυγείο, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί βράσιμο. Μπορείτε να αφήσετε αποβραδίς σε ένα μπολ τους σπόρους τσία, το φυτικό γάλα, το σιρόπι σφενδάμου, την βανίλια και την κανέλα, αρκεί να έχετε ανακατέψει καλά όλα τα υλικά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε δυνατή φωτιά το φυτικό γάλα, τους σπόρους τσία, το σιρόπι σφενδάμου, την βανίλια και την κανέλα.
Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση και βράζουμε για περίπου 5-10 λεπτά μέχρι η πουτίγκα μας να αρχίσει να δένει.
Απομακρύνουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο την πουτίγκα μας να κρυώσει.
Σπάμε με το χέρι μας τα Digestive χωρίς ζάχαρη σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα χαμηλό ποτήρι προσθέτουμε πρώτα τα Digestive χωρίς ζάχαρη σαν βάση και στη συνέχεια την μισή ποσότητα από την πουτίγκα μας. Συνεχίζουμε με την μαρμελάδα της επιλογής μας, την υπόλοιπη πουτίγκα και σαν topping βάζουμε φρέσκα μούρα.
Αν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε σαν topping λίγο ακόμα σιρόπι σφενδάμου και σπόρους τσία.