Cheesecake σοκολάτα με ΜΙΡΑΝΤΑ Παπαδοπούλου με κακάο & σοκολάτα

Image of author Αντωνία Κατή

Από την Αντωνία Κατή
Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist

35 ΛΕΠΤΑ
8-10 ΑΤΟΜΑ
<5 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Μιράντα με κακάο & σοκολάτα

Υλικά

Για τη βάση

  • 1 πακέτο μπισκότα  ΜΙΡΑΝΤΑ Παπαδοπούλου με κακάο & σοκολάτα 130 γρ.
  • 60 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 550 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 ποτηράκι λικέρ καλούα ή άλλο ποτό (προαιρετικά)
  • Λίγες φράουλες για τη διακόσμηση

Εκτέλεση Συνταγής

1

Χτυπάμε τα ΜΙΡΑΝΤΑ Παπαδοπούλου στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη.

2

Λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, το ρίχνουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε.

3

Παίρνουμε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 22 – 24εκ. και στρώνουμε στον πάτο της ένα κομμάτι λαδόκολλας ή μεμβράνης. Απλρώνουμε το μείγμα των μπισκότων φροντίζοντας να είναι ισόπαχο σε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα της γέμισης.

4

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αναμειγνύουμε το μείγμα του τυριού με τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

5

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και απλώνουμε με σπάτουλα να ισιώσει καλά η επιφάνεια. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3-4 ώρες τουλάχιστον, πριν το σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη

Banner for KRISPIES Παπαδοπούλου με χαρούπι, vegan ‘τυρί’ κρέμα με κάσιους και αβοκάντο, αγγούρι, λεμόνι και μπούκοβο

KRISPIES Παπαδοπούλου με χαρούπι, vegan ‘τυρί’ κρέμα με κάσιους και αβοκάντο, αγγούρι, λεμόνι και μπούκοβο

Banner for Cookie pops με μπισκότα Μιράντα

Cookie pops με μπισκότα Μιράντα