Cheesecake σοκολάτα με ΜΙΡΑΝΤΑ Παπαδοπούλου με κακάο & σοκολάτα
Από την Αντωνία Κατή
Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Αντωνία Κατή
Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Για τη γέμιση
Χτυπάμε τα ΜΙΡΑΝΤΑ Παπαδοπούλου στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, το ρίχνουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 22 – 24εκ. και στρώνουμε στον πάτο της ένα κομμάτι λαδόκολλας ή μεμβράνης. Απλρώνουμε το μείγμα των μπισκότων φροντίζοντας να είναι ισόπαχο σε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα της γέμισης.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αναμειγνύουμε το μείγμα του τυριού με τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και απλώνουμε με σπάτουλα να ισιώσει καλά η επιφάνεια. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3-4 ώρες τουλάχιστον, πριν το σερβίρουμε.