Χριστουγεννιάτικος Κορμός με Σοκολάτα και Πτι-Μπερ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τον κορμό
Για το γλάσο σοκολάτας
Για τη διακόσμηση
Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος, το σιρόπι γλυκόζης και τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μια πλαστική διαφάνεια και το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια, την πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ, τα ραντίζουμε με το μαύρο ρούμι και τα ρίχνουμε στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ μήκους 28 εκ., που έχουμε προηγουμένως καλύψει μ’ ένα φύλλο χαρτί ψησίματος.
Καταψύχουμε τον κορμό για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να δέσει το βούτυρο και η σοκολάτα.
Ξεφορμάρουμε τον κορμό και εφαρμόζουμε το γλάσο σοκολάτας μ’ ένα κορνέ σε σχήμα αστεράκι.
Διακοσμούμε με χριστουγεννιάτικα σχέδια από ζαχαρόπαστα και προαιρετικά ζάχαρη άχνη.