Χριστουγεννιάτικη Charlotte Σοκολάτα με Πτι-Μπερ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Για τη μους μαύρης σοκολάτας
Για τη μους σοκολάτα γάλακτος
Για τη διακόσμηση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ. Προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη καρύδας, το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε καλά.
Σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ., μεταφέρουμε το μείγμα μπισκότου και σχηματίζουμε μια βάση, πιέζοντας ελαφρά. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Για τη μους μαύρης σοκολάτας: βουτάμε 2 φύλλα ζελατίνης στο νερό για 10 λεπτά. Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να διογκωθεί και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα σοκολάτας γάλακτος. Μεταφέρουμε στη φόρμα μας και το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για μισή ώρα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη μους σοκολάτας γάλακτος.
Λιώνουμε 120 γρ. λευκής σοκολάτας και προσθέτουμε 40 ml κρέμα γάλακτος, καλύπτουμε το πάνω μέρος της τούρτας και το αφήνουμε να δέσει μισή ώρα στο ψυγείο.
Ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ περιφερειακά της τούρτας.
Διακοσμούμε με τρίμμα μπισκότου ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και χριστουγεννιάτικα σχέδια από ζαχαρόπαστα.