Χριστουγεννιάτικη Charlotte Σοκολάτα με Πτι-Μπερ

150 ΛΕΠΤΑ
10-12 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για τη βάση   

  • 1 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου  
  • 140 γρ. βούτυρο  
  • 4 κουταλιές της σούπας (22 γρ.) κακάο σε σκόνη  
  • 4 κουταλιές της σούπας (35 γρ.) μαύρη ζάχαρη 
  • Μια πρέζα θαλασσινό αλάτι  

 Για τη μους μαύρης σοκολάτας

  •  400 ml κρέμα γάλακτος 
  • 250 γρ. μαύρη σοκολάτα 
  • 200 ml γάλα 
  • 150 γρ. ζάχαρη 
  • 2 φύλλα ζελατίνης (1,66 γρ. το κάθε φύλλο)

 Για τη μους σοκολάτα γάλακτος  

  • 400 ml κρέμα γάλακτος 
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος  
  • 100 ml γάλα 
  • 75 γρ. ζάχαρη 
  • 2 φύλλα ζελατίνης (1,66 γρ. το κάθε φύλλο)

Για τη διακόσμηση   

  • 120 γρ. λευκή σοκολάτα  
  • 40 ml κρέμα γάλακτος 
  • 12 Μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου, για την περιφέρεια της τούρτας 
  • Μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου, τριμμένα 
  • Χριστουγεννιάτικα σχέδια από ζαχαρόπαστα 

Εκτέλεση Συνταγής

1

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ. Προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη καρύδας, το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε καλά. 

2

Σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ., μεταφέρουμε το μείγμα μπισκότου και σχηματίζουμε μια βάση, πιέζοντας ελαφρά. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. 

3

Για τη μους μαύρης σοκολάτας: βουτάμε 2 φύλλα ζελατίνης στο νερό για 10 λεπτά. Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να διογκωθεί και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα σοκολάτας γάλακτος. Μεταφέρουμε στη φόρμα μας και το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για μισή ώρα. 

4

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη μους σοκολάτας γάλακτος.

5

Λιώνουμε 12γρ. λευκής σοκολάτας και προσθέτουμε 40 ml κρέμα γάλακτος, καλύπτουμε το πάνω μέρος της τούρτας και το αφήνουμε να δέσει μισή ώρα στο ψυγείο. 

6

Ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ περιφερειακά της τούρτας.

7

Διακοσμούμε με τρίμμα μπισκότου ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και χριστουγεννιάτικα σχέδια από ζαχαρόπαστα.