Τούρτα παγωτό μπισκότο με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου

180 ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για τη βάση

  • 1 πακέτο Μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου
  • 160 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 160 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Για το παγωτό

  • 1½ πακέτο Μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου
  • 800 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml γάλα
  • 4 φακελάκια ζάχαρης αρωματισμένης με βανίλια
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Για την γκανάζ (ganache) σοκολάτας

  • 80 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση Συνταγής

1

Θρυμματίζουμε 225 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη βανίλιας. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.

2

Σε μια φόρμα (στρογγυλή φόρμα διαμ. 20 εκ.), στρώνουμε μια κόλλα ψησίματος. Σταθεροποιούμε με λίγο βούτυρο.

3

Θρυμματίζουμε 225 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ και προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα.

4

Περιχύνουμε το μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και σχηματίζουμε μια βάση, πιέζοντας ελαφρά. Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον μισή ώρα.

5

Βγάζουμε απο το ψυγείο το μείγμα που φτιάξαμε απο το βράδυ, το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.

6

Θρυμματίζουμε μπισκότα Πτι Μπερ και τα προσθέτουμε μαζί με τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος στην κρέμα. Ανακατεύουμε.

7

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα. Αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Βγάζουμε και ξεφορμάρουμε.

8

Λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε τη γκανάζ να κρυώσει και περιχύνουμε την τούρτα. Διακοσμούμε με κομμάτια σοκολάτας και με ολόκληρα κομμάτια μπισκότου.