Τούρτα παγωτό μπισκότο με Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση
Για το παγωτό
Για την γκανάζ (ganache) σοκολάτας
Θρυμματίζουμε 225 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη βανίλιας. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Σε μια φόρμα (στρογγυλή φόρμα διαμ. 20 εκ.), στρώνουμε μια κόλλα ψησίματος. Σταθεροποιούμε με λίγο βούτυρο.
Θρυμματίζουμε 225 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ και προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα.
Περιχύνουμε το μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και σχηματίζουμε μια βάση, πιέζοντας ελαφρά. Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον μισή ώρα.
Βγάζουμε απο το ψυγείο το μείγμα που φτιάξαμε απο το βράδυ, το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.
Θρυμματίζουμε μπισκότα Πτι Μπερ και τα προσθέτουμε μαζί με τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος στην κρέμα. Ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα. Αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Βγάζουμε και ξεφορμάρουμε.
Λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε τη γκανάζ να κρυώσει και περιχύνουμε την τούρτα. Διακοσμούμε με κομμάτια σοκολάτας και με ολόκληρα κομμάτια μπισκότου.