Σοκολατένια Τάρτα με Πτι-Μπερ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για τη βάση:
Για την πραλίνα φουντουκιού:
Για την ganache σοκολάτας
Για τη διακόσμηση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη καρύδας, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη μακρόστενη ταρτιέρα μας 35 εκατοστών και το πιέζουμε στη βάση και στα πλάγια, ώστε να σχηματίσουμε ένα ομοιόμορφο κέλυφος τάρτας. Το μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Για την πραλίνα φουντουκιού: σ’ ένα κατσαρολάκι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε. Πολτοποιούμε τα καραμελωμένα φουντούκια σε μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα και αλατίζουμε.
Στρώνουμε την πραλίνα φουντουκιού στο κέλυφος της τάρτας.
Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα μαζί με τη κρέμα γάλακτος, το golden syrup και τη μαύρη ζάχαρη. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε μισή ποσότητα από την ganache σοκολάτας στην τάρτα και την υπόλοιπη τη μεταφέρουμε σ’ ένα κορνέ. Μεταφέρουμε τη τάρτα και το κορνέ με τη ganache στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρώς η σοκολάτα.
Εφαρμόζουμε μία στρώση ganache από κορνέ.
Διακοσμούμε την τάρτα με μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ, 3-4 καβουρδισμένα φουντούκια κομμένα στη μέση, και χριστουγεννιάτικα σχέδια από ζαχαρόπαστα.