Παγωτό parfait σοκολάτα με βύσσινο και Πτι-Μπερ σε σάντουιτς

510 ΛΕΠΤΑ
20 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

Για το parfait παγωτό σοκολάτα

  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. γάλα πλήρες
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. μέλι
  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας μπίτερ ή γάλακτος
  • 150 γρ. μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου κλασικά σε μικρά κομμάτια

Για την μαρμελάδα βύσσινο

  • 100 γρ. βύσσινο
  • 40 γρ. μέλι

Για το στήσιμο του γλυκού

  • 1 & ⅓ (280 γρ. – 40 τεμάχια) πακέτο μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου κλασικά
  • Parfait σοκολάτας

Εκτέλεση Συνταγής

1

Για την μαρμελάδα βύσσινο

Βράζουμε το βύσσινο με το μέλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσει καλά το φρούτο πιέζοντάς το με ένα πιρούνι. Αφήνουμε να κρυώσει. 

2

Για το parfait σοκολάτας

Για το parfait σοκολάτας, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διογκωθεί και την μεταφέρουμε στο ψυγείο. 

3

Ζεσταίνουμε το γάλα με το μέλι και την ζάχαρη ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.  

4

Αδειάζουμε το ζεστό μείγμα πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα γάλακτος και αφήνουμε για λίγο να μαλακώσει η σοκολάτα. Στην συνέχεια ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. 

5

Αφήνουμε για λίγο το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 

6

Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στην διογκωμένη κρέμα σε δύο τρεις δόσεις ενώ ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθεί. 

7

Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, την μαρμελάδα βύσσινο και τα 150 γρ. μπισκότα σπασμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά με το μείγμα σοκολάτας. 

8

Για το στήσιμο του γλυκού 

Σε  ένα τσέρκι ή φόρμα διάστασης 25Χ25 τοποθετούμε 20 ολόκληρα μπισκότα Πτιπερ Παπαδοπούλου, απλώνουμε  όλο το μείγμα του parfait ομοιόμορφα από άκρη σε άκρη και καλύπτουμε την επιφάνεια με ακόμα 20 μπισκότα.

9

Αφήνουμε στην κατάψυξη να κρυώσει καλά όλο το βράδυ. Διακοσμούμε την επιφάνεια με λιωμένη κουβερτούρα και τα πλαϊνά με στρογγυλά σοκολατάκια με δημητριακά ρυζιού.