Παγωτό parfait σοκολάτα με βύσσινο και Πτι-Μπερ σε σάντουιτς
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για το parfait παγωτό σοκολάτα
Για την μαρμελάδα βύσσινο
Για το στήσιμο του γλυκού
Για την μαρμελάδα βύσσινο
Βράζουμε το βύσσινο με το μέλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσει καλά το φρούτο πιέζοντάς το με ένα πιρούνι. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για το parfait σοκολάτας
Για το parfait σοκολάτας, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διογκωθεί και την μεταφέρουμε στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε το γάλα με το μέλι και την ζάχαρη ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αδειάζουμε το ζεστό μείγμα πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα γάλακτος και αφήνουμε για λίγο να μαλακώσει η σοκολάτα. Στην συνέχεια ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
Αφήνουμε για λίγο το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στην διογκωμένη κρέμα σε δύο – τρεις δόσεις ενώ ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθεί.
Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, την μαρμελάδα βύσσινο και τα 150 γρ. μπισκότα σπασμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά με το μείγμα σοκολάτας.
Για το στήσιμο του γλυκού
Σε ένα τσέρκι ή φόρμα διάστασης 25Χ25 τοποθετούμε 20 ολόκληρα μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου, απλώνουμε όλο το μείγμα του parfait ομοιόμορφα από άκρη σε άκρη και καλύπτουμε την επιφάνεια με ακόμα 20 μπισκότα.
Αφήνουμε στην κατάψυξη να κρυώσει καλά όλο το βράδυ. Διακοσμούμε την επιφάνεια με λιωμένη κουβερτούρα και τα πλαϊνά με στρογγυλά σοκολατάκια με δημητριακά ρυζιού.