Μπρουσκέτα από Αρχαία σπορά Παπαδοπούλου με αυγά ποσέ, αβοκάντο, ντοματίνια και ρόκα

Image of author Γιάννης Λουκάκος

Από τον Γιάννη Λουκάκο

30 ΛΕΠΤΑ
2 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Αρχαία Σπορά με Chia & Quinoa, Πολύσπορο

Υλικά

Για τη μπρουσκέτα 

  • 2 φέτες ψωμί Αρχαία σπορά chia & κινόα Παπαδοπούλου
  • 110 γρ. αβοκάντο ντιπ
  • 65 γρ.  ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
  • 2 αυγά, ποσέ
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. μπέικον, ψημένο, κομμένο σε λωρίδες
  • ρόκα baby
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο

Για το αβοκάντο ντιπ

  • 80 γρ. αβοκάντο, ώριμο, καθαρισμένο
  • 20 γρ. ντομάτα κονκασέ, σε μικρό καρέ
  • 10 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. χυμός λάιμ
  • 4 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για το αυγό ποσέ

  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο

Για το ψημένο μπέικον

  • 40 γρ. μπέικον, σε φέτα 0,5 εκ.
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σε ένα ταψί στρώνουμε τις φέτες ψωμιού Αρχαία σπορά Παπαδοπούλου , τις λαδώνουμε και τις φρυγανίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170οC για περίπου 6 με 8 λεπτά.

2

Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε το φρυγανισμένο ψωμί, τοποθετούμε το ντιπ αβοκάντο, τα ντοματίνια, το αυγό ποσέ και το ψημένο μπέικον. Γαρνίρουμε με τη baby ρόκα, λίγο ελαιόλαδο και το μαύρο πιπέρι.

3

Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο και το πολτοποιούμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.

4

Για κάθε αυγό ξεχωριστά, στρώνουμε το εσωτερικό από μια κούπα του καφέ με αρκετό σελοφάν ώστε οι άκρες του να εξέχουν από τα χείλη.

5

Αλείφουμε το σελοφάν με ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγο αλάτι, σπάμε το αυγό προσεκτικά, το ρίχνουμε μέσα στο σελοφάν και προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη.

6

Τραβάμε το σελοφάν έξω από την κούπα και ενώνοντας τις άκρες το στρίβουμε ώστε να σφίξει. Βγάζουμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε και δένουμε κόμπο το σελοφάν κοντά στο αυγό.

7

Τοποθετούμε το αυγό με το σελοφάν σε μια κατσαρόλα με νερό που είναι λίγο πριν το βρασμό και μαγειρεύουμε για περίπου 6 λεπτά, ώστε να σφίξει το ασπράδι και να παραμείνει μελάτο στο εσωτερικό του.

8

Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον και από τις δύο πλευρές με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει σκούρο καφετί χρώμα. Το αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε λωρίδες.

Δείτε ακόμη

Banner for Μεσογειακό πρωινό με Ψωμί Αρχαία Σπορά

Μεσογειακό πρωινό με Ψωμί Αρχαία Σπορά

Banner for Φρυγανισμένο ψωμάκι Aρχαία Σπορά με τυρί και καπνιστό σολομό

Φρυγανισμένο ψωμάκι Aρχαία Σπορά με τυρί και καπνιστό σολομό