Μπισκοτένια άστρα με ΜΙΡΑΝΤΑ Παπαδοπούλου

15 ΛΕΠΤΑ
4 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Μιράντα κλασικά

Υλικά

  • 200 γρ μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
  • 400 γρ λευκή σοκολάτα
  • 50 γρ κουβερτούρα, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Καλούπι σε σχήμα άστρου (ή οποιοδήποτε άλλο χριστουγεννιάτικο σχέδιο)
  • Ζαχαρωτά για στόλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση Συνταγής

1

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα  σε μπεν μαρί, βάζοντας την τεμαχισμένη σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό σε ύψος 1 εκ. Ανακατεύουμε απαλά και μόλις λιώσουν τα περισσότερα κομμάτια την βγάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε ώστε με την θερμότητα να λιώσουν τα υπόλοιπα κομμάτια.

2

Σε επιφάνεια κοπής τεμαχίζουμε τα μπισκότα Μιράντα και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

3

Προσθέτουμε σε αυτά την λιωμένη σοκολάτα και την ανακατεύουμε με μια μαριζ  ώστε να καλυφθούν όλα τα μπισκότα.

4

Καλύπτουμε τα καλούπια σε σχήμα άστρου με μεμβράνη και παίρνοντας κουταλιές από το μείγμα τα γεμίζουμε πιέζοντας με τη ράχη του κουταλιού να συμπιεστεί το μείγμα μέσα στο άστρο και να καλύψει όλα τα σημεία του.

5

Κλείνουμε το καλούπι και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να στεγνώσει η σοκολάτα.

6

Τα βγάζουμε από το ψυγείο, ανοίγουμε τα καλούπια και αφαιρούμε τις μεμβράνες.

7

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, την βάζουμε σε κορνέ και σχεδιάζουμε πάνω στα άστρα. Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά από πάνω.

8

Περιμένουμε 5 λεπτά να στεγνώσει η σοκολάτα, τα στολίζουμε στην πιατέλα και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη

Banner for Ταρτάκια - φαντασματάκια με μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ και κρέμα σοκολάτα

Ταρτάκια - φαντασματάκια με μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ και κρέμα σοκολάτα

Banner for Τορτίγιες με ταχίνι σοκολάτας και μπανάνες

Τορτίγιες με ταχίνι σοκολάτας και μπανάνες