Κορμός με Cookies Παπαδοπούλου και παγωτό μπανάνα

Image of author Αντωνία Κατή

Από την Αντωνία Κατή
Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist

30 ΛΕΠΤΑ
4-6 ΑΤΟΜΑ
5-10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Cookies με κακάο & κομμάτια σοκολάτας

Υλικά

  • 1 πακέτο Cookies Παπαδοπούλου με κακάο και κομμάτια σοκολάτας 180 γρ.
  • Σοκολάτα κουβερτούρα (ξύσμα)
  • 1 μπανάνα σε ροδέλες (προαιρετικά)

Για το παγωτό

  • 2-3 μέτριες μπανάνες
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 5-8 Cookies Παπαδοπούλου με κακάο και κομμάτια σοκολάτας

Εκτέλεση Συνταγής

1

Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ (διαστάσεων: 23×12 εκ.) και την καλύπτουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε ολόκληρα μπισκότα στον πάτο καθώς και στα τοιχώματα της φόρμας και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα που περίσσεψαν.

2

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Λιώνουμε τις μπανάνες στο μπλέντερ και τις ρίχνουμε στη σαντιγί μαζί με το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.

3

Αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού στη φόρμα πάνω από τα μπισκότα. Σκεπάζουμε με την μεμβράνη και την αφήνουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες περίπου.

4

Για να σερβίρουμε, βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη για 30 λεπτά και το διακοσμούμε με ξύσμα σοκολάτας και ροδέλες μπανάνας.