Κορμός με Cookies Παπαδοπούλου και παγωτό μπανάνα
Από την Αντωνία Κατή
Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Από την Αντωνία Κατή
Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
Για το παγωτό
Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ (διαστάσεων: 23×12 εκ.) και την καλύπτουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε ολόκληρα μπισκότα στον πάτο καθώς και στα τοιχώματα της φόρμας και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα που περίσσεψαν.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Λιώνουμε τις μπανάνες στο μπλέντερ και τις ρίχνουμε στη σαντιγί μαζί με το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού στη φόρμα πάνω από τα μπισκότα. Σκεπάζουμε με την μεμβράνη και την αφήνουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες περίπου.
Για να σερβίρουμε, βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη για 30 λεπτά και το διακοσμούμε με ξύσμα σοκολάτας και ροδέλες μπανάνας.