Γιορτινή Τούρτα με Ρόδι και Πτι-Μπερ

160 ΛΕΠΤΑ
8 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Πτι-Μπερ Κλασικά

Υλικά

  • (στρογγυλή φόρμα διαμ. 20 εκ.)

Για τη βάση 

  • 1 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου 
  • 140 γρ. βούτυρο 
  • 22 γρ. κακάο σε σκόνη  
  • 30 γρ. ζάχαρη καρύδας 

Για τη μους σοκολάτας γάλακτος 

  • 360 ml κρέμα γάλακτος  
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος  
  • 100 ml γάλα 
  • 48 γρ. ζάχαρη άχνη  
  • 2 φύλλα ζελατίνης 

Για τη μους λευκής σοκολάτας – καραμέλα – μπισκότο

  • 60 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου, τριμμένα 
  • 150 γρ. λευκή σοκολάτα  
  • 150 ml κρέμα γάλακτος  
  • 2 κουταλιές της σούπας καραμέλα
  • 16 γρ. ζάχαρη άχνη 

Για τη μους ρόδι

  • 150 γρ. σιρόπι ρόδι 
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 
  • 16 γρ. ζάχαρη άχνη  
  • 4 φύλλα ζελατίνης 

Για το γλάσο  

  • 200 γρ. ζάχαρη 
  • 150 ml κρέμα γάλακτος  
  • 150 ml νερό 
  • 70 γρ. κακάο  
  • 60 ml κρύο νερό 
  • 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη

Για τη διακόσμηση

  • Φρέσκο ρόδι  
  • Χριστουγεννιάτικα σχέδια  
  • Δενδρολίβανο 

Εκτέλεση Συνταγής

1

Σπάμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και τα ανακατεύουμε με κακάο, ζάχαρη καρύδας και βούτυρο λιωμένο.

2

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα, σχηματίζουμε μια βάση, και τη μεταφέρουμε να δέσει στο ψυγείο.

3

Βουτάμε 2 φύλλα ζελατίνης στο νερό για 10 λεπτά. Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος μαζί με το γάλα και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα σοκολάτας γάλακτος. Το μεταφέρουμε στη φόρμα και το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο (30 λεπτά).

4

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε το μείγμα με τη ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε την καραμέλα και το τριμμένο μπισκότο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ. Μεταφέρουμε στη φόρμα και αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο (30 λεπτά).

5

Βουτάμε 4 φύλλα ζελατίνης στο νερό για 10 λεπτά. Ζεσταίνουμε ελαφρά το σιρόπι ρόδι σε χαμηλή φωτιά και διαλύουμε τη ζελατίνη. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι ροδιού με τη ζελατίνη. Μεταφέρουμε στη φόρμα και το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.

6

Αναμειγνύουμε τη ζελατίνη σε σκόνη με 60 ml κρύο νερό για μισή ώρα. Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Αναμειγνύουμε το κακάο με 150 ml νερό και το προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει και να πήξει ελαφρώς.

7

Γλασάρουμε την καλά παγωμένη τούρτα και διακοσμούμε με φρέσκο ρόδιχριστουγεννιάτικα σχέδια από ζαχαρόπαστα και φρέσκο δεντρολίβανο.