Avocado toast με παστράμι, αυγό ποσέ πάνω σε Ψωμί Γερμανικού τύπου Ολικής άλεσης 

Image of author Πέτρος Συρίγος

Από τον Πέτρο Συρίγο

15' ΛΕΠΤΑ
2 ΑΤΟΜΑ
>10 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Product Image of Ψωμί Γερμανικού τύπου ολικής άλεσης

Υλικά

  • 2 φέτες Ψωμί Παπαδοπούλου Γερμανικού τύπου Ολικής Άλεσης
  • 20 γρ φρέσκο βούτυρο
  • 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
  • 1/2 lime
  • 2 φρεσκα αυγά
  • 12 τοματίνια
  • 4 φέτες παστράμι
  • 2 κ.τ.σ ξύδι
  • Τσίλι πιπεριά
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° βαθμούς και βάζουμε τα τοματίνια που έχουμε κόψει στη μέση, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά έως ότου μαλακώσουν.   

2

Σε ενα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και φρυγανίζουμε το ψωμί από τις 2 πλευρές.  

3

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό και 1 κ.τ.σ ξύδι.  

4

Σπάμε τα αυγά σε δυο διαφορετικά μπολάκια και βάζουμε από 1 κ.τ.σ ξύδι στο κάθε μπολάκι, αφήνουμε για 5 λεπτά.  

5

Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε το αβοκάντο, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε χυμό lime .  

6

Στο κατσαρολάκι δημιουργούμε  μια δίνη με ένα σύρμα με το νερό και ρίχνουμε τα αυγά ενα ένα μέσα, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε μέσα 10 λεπτά χωρίς να τα πειράξουμε καθόλου. Αφαιρούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας ή πετσέτα κουζίνας να στραγγίξει το περιττό νερό.  

7

Σε ένα πιάτο τοποθετούμε το φρυγανισμένο ψωμί, από πάνω το αβοκάντο, έπειτα ένα ποσέ αυγό σε κάθε φέτα ψώμιου, από 2 φέτες παστράμι και τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.