Επετειακή καμπάνια για τα 100 χρόνια της Eταιρείας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, 1922-2022

1922. Πάνω στο καράβι που φτάνει από την Κωνσταντινούπολη στον Πειραιά, δύο οικογένειες, η οικογένεια Παπαδοπούλου και η οικογένεια Ζέκερη, γνωρίζονται τυχαία.

Featured image for Επετειακή καμπάνια για τα 100 χρόνια της Eταιρείας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, 1922-2022

Μέσα σε λίγες στιγμές, με τη βοήθεια λίγων μπισκότων Πτι – Μπερ, θα καταφέρουν να δημιουργήσουν μια δυνατή σχέση. Φτάνοντας στο λιμάνι το επόμενο πρωί, θα αποχαιρετιστούν με την υπόσχεση να ξαναβρεθούν, αλλά όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν θα τα καταφέρουν.

Η οικογένεια Ζέκερη θα εγκατασταθεί σε μια αθηναϊκή συνοικία, θα φτιάξει μια μικρή επιχείρηση, θα μεγαλώσει, θα ζήσει χαρές και λύπες, θα ακολουθήσει όλες τις εξελίξεις της ζωής, όμως τελικά δεν θα ξαναδεί ποτέ ξανά εκείνη την οικογένεια Παπαδοπούλου. Ή μήπως τελικά ήταν πάντα δίπλα της;

Αυτή είναι η ιστορία που μας διηγείται η Eταιρεία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ για να γιορτάσει τα 100 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα, αλλά και για να ευχαριστήσει κάθε ελληνική οικογένεια για όλα όσα έζησαν μαζί. Μέσα από ένα σενάριο που έγραψε η Soho Square και σκηνοθέτησε ο Ντένης Ηλιάδης, σε παραγωγή της Boo Productions.

Το γύρισμα έγινε σε 4 διαφορετικές ημέρες, σε πραγματικούς χώρους στον Πειραιά και στο Λαύριο, αλλά και σε studio, με τα σκηνικά της Δάφνης Καλογιάννη να αλλάζουν το εσωτερικό του σπιτιού/μαγαζιού της οικογένειας Ζέκερη μέσα στα χρόνια. Το post production ανέλαβε η Faust, ενώ την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Σταύρος Γασπαράτος. Η ταινία θα προβληθεί στην τηλεόραση και το Internet, ενώ η τρίλεπτη εκδοχή της θα προβληθεί στο YouTube.